Rotterdam is vandaag de op een na grootste stad van Nederland. Maar dat is niet altijd zo geweest. Ooit was Rotterdam een piepklein dorpje, gelegen aan de oevers van het riviertje de Rotte. In dit thema wordt de groei van Rotterdam, van klein dorpje in 1340 tot de grote stad van vandaag, in beeld gebracht aan de hand van plattegronden. De plattegronden bieden een interessante kijk op hoe Rotterdam zich ontwikkeld heeft door de eeuwen heen.
Kom erachter hoe het oude stadscentrum eruit zag vóór het bombardement, hoe Rotterdam de grootse haven ter wereld kreeg en wanneer de stad de sprong naar zuid maakte en dorpjes als Katendrecht en Charlois opslokte. En wist jij bijvoorbeeld dat Delfshaven ooit bij de stad Delft hoorde? En dat de stadsgrenzen voor lange tijd tot de Coolsingel en Goudsesingel liepen? Klik door op de plattegronden en ontdek het voor jezelf!
Alle plattegronden in dit thema komen uit de collectie van het stadsarchief. Veel van de informatie bij de bronnen is ontleend uit het onderzoek gedaan door Piet Ratsma, oud-medewerker en vrijwilliger aan het Stadsarchief.